Zwaai doekjes

Locatie:

Binnen of buiten

Aantal deelnemers:

1 of meer

Materiaal:

Gekleurde zwaai doekjes, eventueel muziek.

Tijdsduur:

10 minuten of meer.

Voorbereiding:

Kies een ruimte waar jullie vrijuit kunnen bewegen. Pak de gekleurde zwaai doekjes en leg deze alvast klaar in de ruimte. Ook is het leuk om muziek te gebruiken bij deze activiteit. Bedenk zelf welke muziek op dat moment passend is. 

Met de doekjes kun je gooien, zwaaien, vangen en toveren. De doekjes vliegen langzaam waardoor de jongere een grotere kans heeft om de doekjes te ‘vangen’. Stop in elke hand een doekje en doe zwaaioefeningen, dat zorgt voor een prachtige kleurenshow. Of speel verstoppertje met de doekjes: doekje voor de ogen of over het hoofd en zoeken maar…

Speluitleg:

Vertel de jongere wat jullie gaan doen. Laat de jongere eerst ervaren hoe de doekjes aanvoelen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een doekje over de handen van de jongere te bewegen of laat de jongere zelf een doekje vasthouden. Ga daarna samen de doekjes ervaren!

Variaties:

Ook leuk om een muziekles te doen met de doekjes. Het liedje wie waa waaien, zwieren zwaaien past hier goed bij. En vervolgens een swingend of klassiek muziekje erbij om samen op te dansen en te zwaaien.

Meer informatie en bijlagen:

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.