Steptember team ‘Yrsa gaat EMB!’

Yrsa doet mee met Steptember. Zij daagt iedereen uit om ook mee te doen! Meld je snel aan. Werk zo aan je eigen fitheid en inspireer anderen om voldoende te bewegen. Je zet je tegelijk in voor een goed doel; mensen die net als Yrsa cerebrale parese (CP) hebben. Sponsor jij Yrsa voor dit mooie doel? Ga naar https://www.steptember.nl/ klik op ‘sponsoren’ en vul de teamnaam ‘Yrsa gaat EMB!’ in.

Wat is Steptember?

Steptember is een actie die ieder jaar in september wordt georganiseerd voor cerebrale parese (CP). Het geld wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek, contact met lotgenoten en voorlichting. CP Nederland organiseert Steptember voor Nederland.

Teamleden ‘Yrsa gaat EMB!’

  • Yrsa & Nicole: Wij doen samen mee als dochter en moeder om aandacht te vragen voor CP. Maar ook om te laten zien dat jongeren met een ernstige motorische en/of meervoudige beperking actief kunnen meedoen met sporten en spelen. En daar enorm van kunnen genieten. Gedurende de hele Steptember periode (3 t/m 30 september) delen wij daarom dagelijks beweegtips via de Facebookpagina Ik ga EMB. Zodat nog meer jongeren zoals Yrsa en hun directe omgeving geinspireerd en gemotiveerd raken om ook mee te doen en in beweging te komen en te blijven.
  • Eliane: Het is mijn passie om mensen te helpen met bewegen aangezien ik én kort geleden ben afgestudeerd voor Bewegingsagoog, maar vooral omdat bewegen voor mij extra veel betekent. Ik heb diabetes en chronische pijn in mijn arm (CRPS) waardoor ik deze niet kan gebruiken. Hierdoor ben ik genoodzaakt creatief te zijn om in beweging te zijn en te blijven wat soms best lastig is, maar ik ben van mening dat iedereen kan bewegen! Iedereen? Ja iedereen! Daarom inspireren Nicole en Yrsa mij steeds weer door Elke Mogelijkheid te Benutten! En dat wil ik door deel te nemen aan Steptember, nóg meer mogelijk te maken!
  • Dusca: Ik werk op de dagbesteding bij Gemiva-SVG Groep en help daar soms op de groep van Yrsa. Zo ken ik Yrsa en zij is een goede vriendin van mij geworden. Daarom vind ik het leuk om met het team van Yrsa mee te doen aan Steptember. Ook wil ik op deze manier laten zien dat jongeren zoals Yrsa er gewoon bij horen en met wat hulp mee kunnen doen. Yrsa kan gewoon hartstikke veel heb ik zelf gezien. En ze geniet er ook van om dingen zelf te kunnen. Ik vind het zelf leuk om te zwemmen en dat ga ik ook doen tijdens Steptember.
Terug naar het nieuwsoverzicht

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.