Campagne

Campagne

Naar buiten, nieuwe dingen leren, plezier maken, ook jongeren met ernstige lichamelijke en meervoudige beperkingen willen hun grenzen verleggen en nieuwe uitdagingen aangaan. Meedoen en jong zijn lijkt voor hen echter vaak ver weg omdat hun handicap veel aandacht vraagt.

Anders kijken

De campagne  ‘Ik ga EMB!’  gaat over de andere kant van beperkt zijn. Niet ontkennen dat leven met een ernstige fysieke beperking voor jongeren en hun omgeving ingrijpend is, maar vooral kijken hoe deze jongeren als pubers Elke Mogelijkheid Benutten.

‘Ik ga EMB!’ is een platform door en voor jongeren zelf, hun familie, vrienden en professionals. Zij delen hun ervaringen, verhalen en tips op sociale media. Naast informatie staan er op de website portretten van de ‘Ik ga EMB!’ ambassadeurs. Hun humor, lef en creativiteit stimuleert, daagt uit en verbindt. Zij bewegen en doen mee.

Niemand is hetzelfde

De campagne ‘Ik ga EMB!’ richt zich in de eerste plaats op jongeren die met elkaar gemeenschappelijk hebben dat zij allen lichamelijk ernstig beperkt zijn. Daarnaast zijn er soms ook andere beperkingen, zoals slecht zien of horen of een verstandelijke beperking. In dat geval spreken we over ernstige meervoudige beperkingen (EMB). We beseffen dat deze doelgroep enorm gevarieerd is; geen jongere is hetzelfde! Voor meer uitgebreide informatie over de doelgroep surf naar de website van de BOSK.

Dewi bijt het spits af. Zij heeft haar input gegeven voor het kick-off filmpje en start de poster campagne. Dewi gaat EMB! en nodigt iedereen uit om zich te verbinden aan deze campagne, want Elke Mogelijkheid Benutten doe je samen.

De campagne start op Facebook en wordt ondersteund door een website en YouTube.

Filmpjes

“Ik kan veel meer dan mensen vaak denken. Omdat ik niet goed kan praten, denken mensen dat ik dom ben of ze praten direct tegen mijn moeder. Ik doe mee aan de Campagne ‘Ik ga EMB!’ omdat een beperking niet hoeft te betekenen dat ik een saai leven heb. Ik ben jong en ik wil ook m’n grenzen verkennen en nieuwe uitdagingen aangaan. Ik wil elke mogelijkheid benutten!”

Wil je meer over mij weten? Of ben je benieuwd hoe ik de filmdag in de tattooshop heb ervaren? Ga dan naar de ambassadeurspagina of neem een kijkje op Facebook!

Dewi Geukes (ambassadeur campagne ‘Ik ga EMB!’)

Stichting in Actie

Stichting in Actie gaat voor “Samen sterk in beweging”. Door samen te spelen, te sporten en te bewegen, kan iedereen meedoen. Geen kind hoeft ‘toeschouwer’ te zijn! Een initiatief van de Stichting in Actie is de campagne “Ik ga EMB!”.

Nicole van den Dries, voorzitter en initiatiefnemer van Stichting in Actie, is moeder van Yrsa. Door te kijken, te spelen, te praten en te luisteren naar haar dochter met EMB (Ernstige Meervoudige Beperkingen) leerde ze haar kennen als een jonge puber die uitdaging zoekt; ‘”Ze wil ook zonder haar ouders lachen met vriendinnen en de tijd van ‘kabouter Plop ‘is voorbij.”

Nieuwe inzichten zijn de bron van de campagne “Ik ga EMB!”, met Yrsa als één van de ambassadeurs. Jongeren gaan samen met hun ouders-verzorgers en begeleiders Elke Mogelijkheid Benutten. Spannend, plezier, humor en lef, met behulp van creatieve, onverwachte oplossingen kan iedere jongere meedoen!

Naar de website van Stichting in Actie