Bakactiviteit: Kloppudding maken

Locatie:

In de keuken

Aantal deelnemers:

2 of meer

Materiaal:

Schakelknop + schakelkastje, (staaf)mixer, (doorzichtige) kom, pakje kloppudding van dr. Oetker, 1/2 liter melk, schaaltjes voor de toetjes

Tijdsduur:

5 minuten om te kloppen, daarna nog opstijven in de koelkast

Voorbereiding:

Zet alle ingrediënten, de doorzichtige kom, schakelknop met schakelkastje en (staaf-)mixer of gewone mixer klaar. Sluit de schakelknop aan op de (staaf-)mixer. Plaats de schakelknop zo bij de jongere zodat deze er zo goed mogelijk bij kan. Zet de mixer of keukenmachine aan en test of deze werkt met de schakelknop en schakelkastje. Kies de plaats uit waar je het beslag wilt maken: dichtbij het kind zodat het ook de trillingen van de mixer kan voelen, of iets verder weg zodat de jongere kan kijken en luisteren wat er gebeurt.

Speluitleg:

Doe de ½ liter melk in de kom. Laat eventueel de melk door de jongere ruiken/ proeven. Open het pakje kloppudding en houd dit onder de neus van de jongere. Door er zachtjes in te knijpen komt er aroma vrij. Door iets op het werkblad de strooien kan de jongere er ook aan voelen en eventueel proeven. Schud dan (liefst samen) de poeder van de kloppudding in de kom met melk. Doe de mixer erin en stimuleer de jongere om de knop in te drukken zodat de mixer aan gaat. Mix dit enkele minuten zodat het luchtig wordt. Doe de pudding na het mixen direct in kleine schaaltjes en zet het in de koelkast. Na enkele uurtjes kun je het dan opeten.

Variaties:

  • Er zijn meerdere smaken van de kloppudding: vanille, chocolade, aardbei. Als je alles om de beurt maakt (materiaal tussendoor schoonmaken) en je doet het in een hoog glas, kun je laagjes maken. Je kunt dan ook meerdere smaken proeven en ruiken.
  • Als je het toch niet wil opeten doe je de geklopte pudding niet in kleine schaaltjes, maar kun de kom geven aan de jongere om mee te spelen. Lekker voelen aan dit luchtige toetje, zelf laten proeven en ervaren.

Meer informatie en bijlagen:

 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.