Bellenblazen met een pepmasker (4) en limonadefles

Locatie:

Binnen of buiten

Aantal deelnemers:

1 op 1

Materiaal:

Pepmasker + groen tuitje, (sonde)slang, een kom met water en 4 eetlepels afwasmiddel, een lege limonade/water fles, een sok, washandje of een stukje hydrofiele doek, een elastiekje of stuk touw.

Tijdsduur:

5 minuten of meer

Voorbereiding:

Zet het groene tuitje op het pepmasker en bevestig daarop de (sonde)slang. Maak in de dop van de fles een gaatje zodat de (sonde)slang hier precies in past. Snij de onderkant van de plastic fles, maak aan de onderkant van de fles een sok, washandje of een stukje hydrofiele doek vast met een elastiekje of een stukje touw. Doe het water en de afwasmiddel bij elkaar in een kom. 

Speluitleg:

Met het pepmasker en de (sonde)slang kan je blazen. Doop de onderkant van de fles in het water met sop,  zet het pepmasker op het gezicht van de jongere, wanneer de jongere ademt door het pepmasker, komt er lucht uit de slang direct in de fles en ontstaat er schuim. 

Variaties:

  • Maak er een zeepmonster van! Versier de fles voor een nog leuker speeleffect.

Meer informatie en bijlagen:

  • In deze video wordt uitgelegd hoe je van een fles een zeepsop monster maakt. Het enige verschil is dat je de dop bewaart om hierop de slang en het pepmasker te bevestigen.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.