Een tekening maken met een bestuurbare auto

Locatie:

Binnen

Aantal deelnemers:

2 of meer

Materiaal:

Zeil of kranten om je tafel te beschermen, papier om op te tekenen, viltstift en plakband (of elastiek), een bestuurbare auto (Schakelspeelgoed),  2 losse schakelaars (knoppen)

Tijdsduur:

15 minuten of langer

Voorbereiding:

Leg op de tafel een zeil of kranten om je tafel te beschermen, leg daarop een vel papier om op te tekenen. Om de auto niet van de tafel af te laten rijden kun je van karton, opgerolde handdoeken of iets anders een railing maken.

Probeer de bestuurbare auto uit. De auto is met twee losse schakelaars te besturen. De ene schakelaar laat de auto rechtdoor rijden en de andere schakelaar zorgt dat hij een bocht achteruit maakt. Je kunt er ook voor kiezen om eerst zonder stift te rijden. Maak daarna de stift met plakband of elastiek vast aan de auto. Zorg dat de punt van de stift op het papier komt.

Speluitleg:

Plaats de schakelaar(s) Je kunt eerst oefenen met het besturen van de auto zonder stift. Maak daarna de stift vast aan de auto, leg er een blad papier onder en rijden maar! Laat de auto prachtige figuren tekenen op het blad.

Variaties:

Vervang de stift door een andere kleur en laat de auto weer rijden. Je kunt ook het blad in vakken verdelen door er bijvoorbeeld een stevig boek rechtop tegenaan te houden. Zo kan de auto maar een kleiner stuk rijden en kun je op één blad verschillende stukken kleuren.

Meer informatie en bijlagen:

 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.