Verven met je voeten

Locatie:

Binnen of buiten

Aantal deelnemers:

1 of meer

Materiaal:

Verf, plastic zakken, een groot laken/papier, eventueel de tillift.

Tijdsduur:

15 minuten of meer

Voorbereiding:

Pak de verf. Plak het grondoppervlak goed af met plastic zakken zodat er geen verf op de grond komt, leg hierop een groot laken of een groot vel papier waarop geverfd kan worden. Zet alvast een bak met water en een handdoek om na afloop de voeten mee schoon te maken.  Ook kun je hiervoor billendoekjes gebruiken. 

Speluitleg:

Spuit wat klodders verf op het laken/papier en laat de jongeren verven met de voeten. ( voor verven met de voeten vanuit de rolstoel of tillift zie variatie ) 

Variaties:

  • Verven met je voeten vanuit de tillift! Zet de jongere in de tillift, en doe de tillift naar beneden zodat de voeten van de jongere de grond aanraken. Laat de jongere de voeten bewegen over het laken/papier en maak zo een mooi schilderij!
  • Je kunt deze activiteit ook vanuit de rolstoel of andere stoel uitvoeren. Zorg ervoor dat onder de voeten een plat oppervlak komt te liggen. Een hoge doos of de voetplaat van de rolstoel is hiervoor geschikt.
  • Het is ook leuk om de verf niet rechtstreeks op het papier aan te brengen, maar via de voeten op het papier te laten komen. Verf dan de onderkant van de voeten met een kwast, dat kietelt! Daarna mooie voetafdrukken maken die je naderhand kan inlijsten.

Meer informatie en bijlagen:

 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.