Een gezichtsmasker krijgen

Locatie:

Binnen

Aantal deelnemers:

2

Materiaal:

Gezichtsmasker, kom met warm water + washandje, evt een spiegel

Tijdsduur:

30 minuten

Voorbereiding:

Koop bij de drogisterij een gezichtsmasker. Deze heb je in vele varianten. Sommige blijven nat (soepel) en sommige drogen op en worden glad.

Zorg dat je lauw water met een washand bij de hand hebt om na afloop het gezicht te reinigen

Speluitleg:

Voor de echte pubermeiden is deze activiteit pure luxe! Creëer een moment van wellness en kom tot rust. Zet op de achtergrond een snoezel liedje op zodat je in de sfeer komt van ontspannen.

Breng het gezichtsmasker aan op de huid. Let op dat je genoeg ruimte open houdt bij de ogen. Houdt er ook rekening mee dat een kind een plotselinge beweging kan maken. Ben daarop voorbereid. Wil je voorzichtig zijn met hygiëne, dan kun je het gezichtsmasker ook op de huid aanbrengen terwijl je zelf een handschoen aan hebt.

Zet het kind voor een spiegel zodat ze zelf mee kan kijken en het resultaat kan bewonderen. Beetje bij beetje verandert haar gezicht in een andere kleur. Hoe leuk is dat!?

Na het aanbrengen, even laten drogen… de tijd die daarvoor staat, is altijd beschreven op de verpakking. Heb je een masker dat opdroogt? Lach dan samen om het gevoel dat het kind daarbij ervaart. Je gezicht begint een beetje te trekken en dan kan kriebelig aanvoelen.

Genoeg gedroogd? Dan kun je met een natte washand die lekker lauw of beginnend warm is, het gezicht poetsen. Sommige maskers kun je er volledig af trekken met de hand.

Variaties:

Bekijk goed welk masker je aanschaft. Geur, kleur, en samenstelling van het product kan verschillen! Ook leuk om niet alleen het kind een masker te geven, maar ook jezelf! Lach samen om het masker wat je op hebt. Vergeet niet een leuke foto te maken!

Meer informatie en bijlagen:

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.