Zintuigen ballen

Locatie:

Binnen

Aantal deelnemers:

1 of meer

Materiaal:

Zintuigen ballen. (uitbreiding voor deze activiteit is de ballen rollen door een voeldoos, materiaal hiervoor is: een bak met kinetisch speelzand)

Tijdsduur:

10 minuten of meer

Voorbereiding:

Pak de ballen en leg deze alvast klaar. Wil je de activiteit uitbreiden met de voeldoos dan zet je deze materialen ook alvast klaar (zie variaties).

Speluitleg:

Vertel de jongere wat jullie gaan doen. Laat de verschillende ballen zien. Laat de jongere eerst ervaren hoe de ballen voelen. Dit kan je doen door de jongere de ballen zelf te laten aanraken. Alle ballen hebben andere eigenschappen en voelen weer anders aan. Gebruik de ballen als massagebal. Rol met een bal over een lichaamsdeel, bijvoorbeeld de armen of benen van de jongere. Wanneer de jongere het fijn vindt, kun je ook de bal over het gehele lichaam (laten) rollen. Geef een beetje lichte druk zodat de jongere goed de eigenschappen van elke bal voelt. Laat alle ballen op deze manier ervaren. 

Variaties:

Een variatie op dit spel is de zintuigen ballen te gebruiken in een voeldoos. Maak (eventueel samen) rollende bewegingen door het zand en ontdek de verschillende patronen! Door de lichte druk die je geeft wanneer je de bal door het zand rolt krijg je gelijk een handmassage. Probeer alle ballen uit en kijk welke jij het fijnst vindt! 

Meer informatie en bijlagen:

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.