Wendy de Haardt – Branderhorst

Persoonlijk integraal begeleider

Wendy gaat EMB!

Wendy werkt als persoonlijk integraal begeleider bij ’s Heeren Loo met oudere cliënten met ernstige meervoudige beperkingen (EMB) op dagbesteding Klokkenhuis. De activiteiten die zij daar aanbiedt zijn vooral gericht op bewegen, zelfstandigheid en ontspanning.

Wendy geniet ervan om te zien hoe ook oudere personen met EMB zich kunnen blijven ontwikkelen, zeker met alle nieuwe technologische mogelijkheden. Het is voor Wendy een uitdaging om mensen met EMB te helpen om hun eigen ik te ontdekken, want zoals Wendy zelf zegt: “Je bent altijd eerst jezelf en EMB is daar onderdeel van”. Onder het motto ‘hoe ouder hoe gekker’ bieden Wendy en haar collega’s de cliënten waar ze mee werken verschillende activiteiten aan die ook voor de jongere generatie leuk zijn om te doen, zoals rolschaatsen en op een skatebord rijden, of ze maken een blotevoetenpad of regendouche.

Haar vrije tijd brengt Wendy het liefste door samen met haar gezin (echtgenoot Ariën en twee kinderen Bram en Charlotte). Haar man kan heerlijk koken en maakt de lekkerste gerechten op de BBQ klaar. Wendy vindt het heerlijk om met haar man muziek te luisteren. Maar een museumbezoekje is ook een favoriete bezigheid van Wendy’s gezin. Binnenkort krijgt Wendy haar eigen atelier naast haar huis waar ze heerlijk kan gaan schilderen, boetseren, knutselen en fröbelen. Ook leest Wendy veel een gaat ze graag wandelen, samen met haar hond maar soms ook lekker alleen. Wendy’s hart gaat sneller kloppen wanneer ze opgaat in datgene waar ze mee bezig is. En dat kan van alles zijn, van een goed boek tot bezig zijn met een schilderij of op haar werk cliënten activeren.

Door haar omgeving wordt Wendy omschreven als zorgzaam, creatief en daadkrachtig en volgens haar man soms ietsje ‘te goed voor deze wereld’. Wendy’s droom voor zichzelf is om ooit nog eens een boek te schrijven. Toen haar kinderen kleiner waren vertelde ze hen verhalen. En nu zitten er nog steeds verhalen haar hoofd die ze graag eens zou opschrijven. Haar droom voor mensen met EMB is dat het normaal is dat ook zij meedraaien in onze maatschappij.

Wendy is ambassadeur voor de campagne ik ga EMB geworden, omdat ze graag de doelgroep ondersteunt bij Elke Mogelijkheid Benutten!

“Het zou toch mooi zijn als het normaal is dat mensen met EMB meedraaien in de maatschappij. En dat ze gezien worden voor wie ze zijn, en niet alleen gekeken wordt naar de beperkingen die ze hebben.”