App: Aquarium Live HD +

Korte beschrijving van de app:

Natuur en oceaan achtergronden.

Prijs:

 • Gratis: In de gratis app heb je de mogelijkheid om de advertenties te verwijderen, dit kost € 3,49.

Beschikbaar via:

 • App Store

Instellingen van de app:

Open de app en je komt direct in het speelscherm terecht. Rechts onderin zie je een klein doorzichtig tandwiel staan. Druk hierop om de instellingen te wijzigen.

 • Verwijder ad: Hier kan je de advertenties verwijderen voor € 3,49 wanneer je dat wilt. De advertenties staan bovenin het scherm.
 • Achtergrond scène: Hier kan je kiezen welke achtergrond je leuk vindt.
 • Portretmodus: Hier kan je inschakelen dat de achtergrond meedraait met de positie van de tablet. In portretmodus wordt het beeld smaller gemaakt waardoor je maar een deel ziet van de achtergrond. Landscape modus is het mooiste in deze app.
 • Geluidmix: Hier kan je kiezen voor verschillende geluiden en muziekjes. Je kan er ook meerdere tegelijk selecteren.
 • Muziek: Hier kan je muziek laten afspelen vanuit je eigen bibliotheek.
 • Dempen: Hier kan je ervoor kiezen om de achtergrond muziek te dempen.
 • Slaaptimer: Je kan deze app in stellen als slaaptimer. Schuif de balk naar het gewenste aantal minuten. Er is keuze uit 15, 30, 45, 60, 75 of 90 minuten. De app zal zichzelf automatisch afsluiten na het aantal ingestelde minuten.

Spelen:

Open de app en je komt gelijk in het speelscherm terecht. Positioneer de tablet zo voor de jongeren dat het scherm goed zichtbaar is. Eventueel kan je het donker maken in de ruimte waar er naar het aquarium gekeken wordt. Met de achtergrondmuziek van de app creëer je een snoezel moment. Als de iPad vooraf goed ingesteld staat heeft de app geen verdere handbediening meer nodig. Het enige nadeel van de gratis app is dat er om de zoveel tijd een reclame blok voorbij komt en deze moet weggedrukt worden op het kruisje rechts onderin. Reclame kan verwijderd worden, zie instellingen ­– verwijder ad.

Tips:

 • Schakel begeleide toegang in. Begeleide toegang houdt in dat je delen van het touchscreen van een iPhone of iPad kunt uitschakelen, zodat de jongere een bepaalde app niet kan verlaten. Hoe je begeleide toegang inschakelt, lees je in het bijgevoegde document: Begeleide toegang
 • Hoe je de tablet goed kan positioneren voor een jongere met EMB en hoe je deze kan beschermen met een beschermhoes, lees je in het bijgevoegde document: Positionering tablet

De beschrijvingen van apps die zijn opgenomen in de EMB Inspiratiebox zijn bedoeld voor jongeren met ernstige meervoudige beperkingen (EMB). Onder jongeren met EMB wordt hier verstaan; jongeren met een ernstige verstandelijke beperking en een lichamelijke beperking met zeer beperkte handfunctie. 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.